Onderzoek en beoordeling

Een combinatie van een goede anamnese en klinische onderzoek helpt u om de impact van de huidige lenzen en het vloeistofsysteem op de oculaire fysiologie te beoordelen.

Het stellen van meer specifieke vragen kan de deur openen naar een beter begrip van de gezondheid en het comfort van uw lensdragers.

Onthoud: hun ogen kunnen u vertellen wat zij zelf niet doen

Klinische gradeersystemen geven betekenis aan een gestandaardiseerde evaluatie van belangrijke, comfort gerelateerde fysiologische metingen, zoals:

  • Limbale hyperemie
  • Corneale staining
  • Bulbaire hyperemie
  • Papillaire conjunctivitis

 

Grading scales

 

Communiceer

Praat met uw lensdragers over uw beoordeling – inclusief over hun score op comfort gerelateerde fysiologische metingen – en help ze uw aanbeveling te begrijpen.

Er zijn twee belangrijke manieren om uw lensdragers gezond en comfortabel hun lenzen te laten dragen:

 

De juiste lens:

Uw lensdragers nieuwe lenzen aanmeten kan hun oculaire comfort verbeteren. Uw lensdragers inlichten over alle mogelijke opties kan hen helpen beter geïnformeerde keuzes te maken.

Een combinatie van een goede anamnese en klinisch onderzoek kunnen u helpen de impact van de huidige lenzen van uw lensdragers in te schatten, en te bepalen of ze gebaat zijn bij het upgraden naar een alternatieve lens.

Lees onze tien tips voor het aanpassen en upgraden van lenzen

 

Juiste zorg voor de lens

Herinner uw lensdragers aan simpele regels voor het dragen en verzorgen van hun lenzen om hun ogen helder en gezond eruit te laten zien. Help uw lensdragers zich hieraan te houden door Hoe uw lenzen te dragen en te vervangen te laten zien op de ACUVUE® website. 

 

Overzetten

Comfort dat u kunt zien met ACUVUE® contactlenzen

Stel vast of uw lensdragers gebaat kunnen zijn bij een verandering naar ACUVUE® contactlenzen. Een recente, tweejaarlijkse klinische studie wees uit dat deze lenzen belangrijke, comfortgerelateerde aandoeningen kunnen verbeteren. De studie evalueerde de impact van ACUVUE® OASYS® op oculair weefsel, waarbij de uitgangssituatie vergeleken werd met de resultaten na 24 maanden.2

De studie omvatte zowel bestaande hydrogel en silicone hydrogel contactlensdragers (die van hun gewone lenzen omgezet zijn naar ACUVUE® OASYS®) als niet-lensdragers. 

 

Resultaten

Na twee jaar ACUVUE® OASYS® ervaarden dragers significante verbeteringen in comfort gerelateerde metingen van de oculaire fysiologie.

Help for patients

De getoonde resultaten zijn van de 42 bestaande zachte contactlensdragers die deelnamen aan de studie. Een afname ontstond in zowel het aantal gevallen als de ernst ervan. De afbeeldingen dienen alleen ter illustratie en weerspiegelen niet het gradeersysteem dat gebruikt werd in de studie.

1. Grading scales adapted from Professor Nathan Efron, School of Optometry and Vision Science, Queensland University of Technology Australia. Illustrations by Terry R. Tarrant.

2. Guillon M, Maıssa C.  Long-term effects of the daily wear of senofilcon A silicone hydrogel contact lenses on corneal and conjunctival tissues. Optometry (2010) 81, 671-679.

Learning feed logo

Gerelateerde eLearning

Klik hier om alle cursussen te zien