19 June 2014

Welkom op de CONTACTLENS NIEUWS pagina van Johnson & Johnson Vision Care. Elke maand vond u in Contactlens Nieuws Nederland (CNNederland) een artikel onder de naam “Nieuws van de sponsor”, waarin wij o.a. nieuwe ontwikkelingen onder uw aandacht brachten. Wij zullen dit blijven doen, echter zullen wij meer achtergrond informatie gaan plaatsen op deze pagina.

Wij zullen hier bijvoorbeeld nieuws uit de contactlens wereld plaatsen, maar ook wetenschappelijke artikelen en de vertaling naar de praktijk. Kortom informatie die u kan helpen om nog beter contactlenzen in de praktijk toe te kunnen passen.

 

ARTIKELEN:

Factoren in Contact Lens Symtonen: Het bewijs uit een Multistudy Database

Dit is een onderzoek op basis van een ‘multistudy database’ zoals de titel aangeeft. Dat betekend dat de databases van verschillende onderzoeken (in de periode 2005 tot 2007) zijn gebruikt, in dit geval van een enkele universiteit. Daardoor kan een grote groep mensen worden onderzocht. Dat is belangrijk, wat met name bij comfort (wat heel lastig te meten is, omdat het een subjectieve bevinding is) van pas komt. Bij een grote groep mensen kan er dan toch een resultaat worden behaald en een uitspraak worden gedaan. Uiteindelijk analyseerde men 4146 bezoeken aan de kliniek van 220 patiënten in dit onderzoek.
 

Dit onderzoek combineert demografische data (van de lensdragers) met oculaire biometrische data (oogafmetingen), contactlens gedrag op het oog en oculaire fysiologie – wat redelijk uniek is.

 

Download het complete artikel hieronder:

Factors in Contact Lens Symptoms: Evidence from a Multistudy Database (398 Kb)*

 

 

EERDERE ARTIKELEN

Factoren die de In Vitro Cholesterol Neerslag op Contactlenzen beinvloeden

Het doel van deze studie was om de impact te analyseren die incubatietijd, concentratie van lipiden en vloeistof aanvulling hebben op silicone hydrogel (SiHy) en conventionele hydrogel (CH) contactlens cholesterol neerslag met behulp van in vitro radiochemische experimenten.
 
 

Download het complete artikel hieronder:

Factors that influence in vitro cholesterol (213 Kb)

Droogte nog altijd reden voor stoppen

Contactlenscomfort is een complex en actueel onderwerp, gezien de recente publicatie van de TFOS International Workshop over contactlens discomfort. Dr. Robin Chalmers bespreekt het meest recente onderzoek over het aan zachte contactlenzen gerelateerde droge ogen klachten, het belangrijkste obstakel voor comfortabel lensgebruik.
 
 

Download het complete artikel hieronder:

Contactlenscomfort - Droogte nog altijd reden voor stoppen (176 Kb)

 

 

*In dit document zijn notities aangebracht om het document te verduidelijken. Het kan mogelijk zijn dat u een nieuwere versie van Adobe Acrobat reader moet installeren om deze te zien. Ook kan het zijn dat uw browser de notities niet weergeeft. In dat geval kunt u het document downloaden en openen in bijvoorbeeld acrobat Reader en zullen de notities zichtbaar zijn.